vrijdag 28 december 2012

tasje

De afgelopen dagen tussen alle familiebezoeken en feestelijkheden door dit leuke tasje afgemaakt
uwyh nummer 19 alweer

gehaakt van granny's en koordje als hengsel .

gevoerd met een leuk retro stofje.

zondag 23 december 2012

uilen tasjes

Vandaag maakte ik deze leuke uilen tasjes
Het patroon vond ik via pinterest dus als je ook zon leuk tasje wil maken , het staat hier
Het patroon is in het engels maar ik vond het goed te doen , dus dan zal het voor de meer ervaren haakster helemaal geen probleem zijn, denk ik .
voor mijn uiltjes volgde ik precies het patroon , maar heb alleen de uiltjes wel gevoerd.
Ik weet uit ervaring dat ook kleine schatten meegenomen moeten worden en dan kan je natuurlijk geen gaatjes in je tasje gebruiken :))
Ik maakte twee uiltjes van restjes acryl en één van restjes katoen.

UWYH nummer 16,17 en 18

donderdag 20 december 2012

cadeautje en tasje

Van haar kreeg ik deze week een prachtig hartje opgestuuurd
Ik word de laatste tijd wel verwend met kaartjes , pakjes en meer
Spread the love staat er op het kaartje van het hartje !
Dan maakte ik dit leuke tasje, ik had nog ellemaal enkele bolletjes acryl die ik daarvoor gebruikte , het tasje is gevoerd met een knalgeel stofje en de gave retro knoop komt uit de knopendoos van mijn schoonmoeder
er past net een broodtrommeltje en een pakje of beker drinken in de tas , dus misschien maak ik er nog wel  één maar dan met een tafelzeil binnenkantje.
Binnenkort start ik ook een tweede blog, dat spread the love sprak me wel aan en op dat blog ga  ik zelfgemaakte spulletjes aanbieden waarvan de opbrengst naar twee goede doelen gaat. Nu eens niet naar grote organisaties maar naar kleine omdat ik uit ervaring weet dat juist nu sponsers daar gaan afhaken .
Ik heb inmiddels een fantastisch doel gevonden die een relatief kleine wens heel graag willen vervullen, Als tweede wil ik proberen een andere moeder met een bijzonder kind te helpen met het bijelkaar krijgen van het schoolgeld voor dit kind.
maar daarover later meer , in de kerstvakantie is het de bedoeling dat ik dat ga uitwerken maar tips en eventuele ervaringen zijn natuurlijk welkom.

UWYH projekt nummer 15 was dit tasje alweer !

zondag 16 december 2012

strandjutten

Vandaag zijn we gaan strandjutten .
Het was erg koud maar heel erg leuk op het strand !
Er lagen over het hele strand verspreid mooie stukjes hout uitgesleten door de zee en het zand de kinderen vonden de stukken oester mooi en namen die mee , maar ik kon gewoon niet het strand af gaan zonder een paar van die mooie houtjes mee te nemen
Ik heb nog geen idee wat ik ermee ga doen maar alleen zo op de vensterbank vind ik het al een prachtig gezicht terwijl ze liggen te drogen.
Kijk maar :

wie een idee heeft om hier iets van te maken ik hou me aanbevolen voor tips!

zaterdag 15 december 2012

PIF 's gepost

Vandaag heb ik dan eindelijk de PIF 's gepost
Ik hoop dat iedereen het leuk vindt maar ga hier natuurlijk nog niets verklappen
Omdat de brievenbussen al kleiner waren gemaakt voor oud en neiuw pastte ze er niet in en heb ik ze in de zak bij het postkantoor gedaan .Maandag gaan ze dus mee met de ophaaldienst dus zullen ze dinsdag of woensdag arriveren hoop ik .
De dame maakte nog een fout met de postzegels die ik gelukkig nog net op tijd door had, ze gaf me binbnelandse postzegels voor de belgische enveloppen . Dus maar een paar bijgeplakt dus voor de belgische ontvangers ,dames jullie krijgen een half vel postzegels op je envelop ( hahahahah), maar ja dat is beter dan portokosten betalen
volgende week volgt een foto van wat ik heb gestuurd

maandag 10 december 2012

niet gewonnen

Ik won bij haar de give away niet , maar toch kreeg ik iets toegestuurd voor mijn zweedse collega
Dit weekend kreeg ik het binnen en vandaag verraste ik mijn collega, ze was blij verrast om iets uit haar vaderland Zweden tegen te komen in de envelop
want dit zat er in:
een lief zweeds kaartje , twee zweedse plaatjes en een gehaakt hartje
Ik vind het super lief, hartelijk bedankt dat ik mijn collega hiermee mocht verrassen
En , ik ben bijna klaar met de pif's dus dames nog heel even geduld , ik besloot maar iets voor de kerst te maken. dus deze week komt het waarschijnlijk af en dan wordt het weekend alles verzonden.

zaterdag 8 december 2012

vandaag kerstmarkt heemskerk

Vandaag stond ik op de kerstmarkt in Heemskerk, voor de allereerste keer achter mijn eigen kraam met zelfgemaakte spulletjes
Ik vond het heel leuk !
Aan weerskanten waren de buren erg aardig , één buurvoruw verkocht speelgoed , met haar ruilde ik een poncho voor twee cadeautjes om mee te nemen voor mijn zoons.
Mijn andere buurvrouw was net begonnen met haar eigen bedrijfje , ze maakt leuke slingers en handige armbandjes om je kids om te doen met je 06 nummer erop. Ook haar handgemaakte kerstballen en sterren vond ik erg leuk. Ben je benieuwd dit is haar site

Zelf vond ik mijn kraam er goed uitzien , ik heb veel leuke mensen gesproken en zelfs nog iemand haken geleerd ! ze kwam niet uit haar patroon en zag iets dergelijks bij mij. Bolletje wol erbij en haaknaald en het was snel aangeleerd!


zaterdag 1 december 2012

beanie haken

Al een tijdje wilde ik proberen een beanie te haken
Ik dacht ik ga gewoon proberen en dat resulteerde in mijn eerste beanie
 Ik vond hem leuk geworden , maar besloot toch nog een vebeterde versie te maken , de eerste was namelijk een beetje te lubberig aan de onderkant. Ik keek een filmpje op youtube waarin het haken van een beanie duidelijk wordt uitgelegd en dat werd een mooie paarse beanie van dikke wol , ik deed wel een ronde extra met meerderingen .
Ik maakte er nog een bijpassende sjaal col bij en klaar is mijn meisjes setje , gaat weer mee naar de kerstmarkt.

Alle wol voor deze projecten had ik weer in huis dat maakt dit weer drie projecten erbij voor de uwyh
Mijn stand komt daarmee dus op 14 .